Άτμισμα και εξοικονόμηση

Άρθρο της εφημερίδας The SUN

Άτμισμα και εξοικονόμηση

Η SUN αποκαλύπτει:

Για πρώτη φορά, οι ατμιστές θα εξοικονομήσουν χιλιάδες λίρες απολαμβάνοντας τα ίδια προνόμια ποσοστών ασφάλισης με τους μη καπνιστές.

Τα νέα αυτά έρχονται μετά από μια έκθεση του οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας που διαπίστωσε ότι το άτμισμα είναι 95 τοις εκατό λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα.

Με μια νέα ιστοσελίδα σύγκρισης που έγινε για τους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, θα τους δοθεί η δυνατότητα να εξοικονομήσουν σχεδόν το ήμισυ αυτών που πληρώνουν σήμερα για ασφάλιση ζωής και ασφάλιση κρίσιμης ασθένειας.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες αντιμετωπίζουν τους ατμιστές το ίδιο με τους καπνιστές και ένας καπνιστής 40 ετών ο οποίος παίρνει £ 200,000 από την κάλυψη της ζωής για περισσότερα από 25 χρόνια, θα πληρώσει περίπου £ 38,09 το μήνα.

Αυτό συγκρίνεται με έναν μη καπνιστή που πληρώνει £ 16,06 μηνιαίως για το ίδιο επίπεδο κάλυψης. Ακολουθεί μια πρόσφατη έκθεση του οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας που διαπίστωσε ότι το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα.

Οι βουλευτές πρότειναν επίσης πρόσφατα, να συνταγογραφούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να βοηθήσουν τους καπνιστές να διακόψουν τη συνήθεια.

Η ισχυρή Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας Commons δήλωσε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα “παραβλέπονται” ως εργαλείο διακοπής του καπνίσματος όταν τα επιθέματα νικοτίνης και οι τσίχλες χορηγούνται από τους γιατρούς με συνταγή.

Ο David Mead, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Future Proof Insurance, ο οποίος ξεκίνησε την ιστοσελίδα σύγκρισης, δήλωσε: “Θέλαμε να φέρουμε σε λειτουργία ένα εύκολο στη χρήση site σύγκρισης τιμών για να βοηθήσουμε τους ατμιστές να εξοικονομήσουν χρήματα.

“Οι περισσότερο ωφελημένοι είναι άνθρωποι που ατμίζουν αποκλειστικά και άνθρωποι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει προϊόντα καπνού για τουλάχιστον 12 μήνες.”

Μια εκπρόσωπος της βρετανικής βιομηχανίας Vaping Industry Association πρόσθεσε: “Αυτή είναι μια φανταστική είδηση για τους ατμιστές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι τελικά θα τύχουν δίκαιης μεταχείρισης.

“ Είναι πολύ καλό σημάδι να βλέπουμε μια από τις πιο αυστηρές στην ανάληψη κινδύνου βιομηχανίες να αναγνωρίζει επιτέλους τα στοιχεία για την υγεία που έχουν κατατεθεί και να σταματά να συμπεριφέρεται στους ατμιστές όπως στους καπνιστές.”

Το Υπουργείο Οικονομικών είχε εξετάσει την φορολόγηση των ατμιστών, καθώς ο Philip Hammond ζήτησε νέα χρηματοδότηση για την ευημερία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλάμετά από αρνητικές αντιδράσεις, τελικά απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Πηγή: https://www.thesun.co.uk/news/7441013/vapers-save-thousands-life-insurance/