Οι πιο ισχυροί λόγοι για να προτιμήσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο από το παραδοσιακό κάπνισμα

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, σχεδόν 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεταβεί από το κάπνισμα στο άτμισμα. Και δε σταματά εδώ, παιδιά και ενήλικες σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν τον τρόπο καπνίσματος και να στραφούν στο άτμισμα.

Λοιπόν, υπάρχουν εκατοντάδες καλοί λόγοι για να πειστεί κανείς ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι μακράν καλύτερη επιλογή από το κάπνισμα. Εδώ θα ελέγξουμε τους πιο ισχυρούς και σταθερούς λόγους που θα βοηθήσουν κάποιον να προτιμήσει το άτμισμα έναντι του καπνίσματος. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ θα φανούν χρήσιμες στη δημόσια υγεία και θα κάνουν τους ανθρώπους να στραφούν σε μια ασφαλέστερη και καλύτερη πλατφόρμα. Θα εξετάσουμε επίσης τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι υποστηρίζουν το άτμισμα ενώ άλλοι θέλουν να νομιμοποιηθεί ή να απαγορευτεί. Θα ξεκαθαριστούν όλα ώστε οι αναγνώστες να κατανοήσουν τη σωστή επιλογή και να υποστηρίξουν την καλή πρόθεση.

Προσιτό και οικονομικό

Διεξήχθη μια έρευνα όπου έγινε σύγκριση μεταξύ καπνιστών και ατμιστών. Οι αναλύσεις του προϋπολογισμού για τα τσιγάρα τους δείχνουν τεράστια διαφορά. Οι παραδοσιακοί καπνιστές πληρώνουν πολύ περισσότερο από τους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου και η κατανάλωση των τσιγάρων τους κοστίζει ακριβά. Αν αυτό το ποσό αθροιστεί μέσα στα χρόνια κατανάλωσης, το ποσό είναι αδιανόητο. Εν ολίγοις, το κάπνισμα είναι ακριβό. Ενώ όσον αφορά το άτμισμα, μπορείτε να το απολαύσετε με μικρό χρηματικό ποσό ή περιορισμένο προϋπολογισμό. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά. Αγοράστε τις συσκευές και τις γεύσεις που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Ένα κίνητρο για τη διακοπή του καπνίσματος

Είναι γνωστό σε όλους ότι η πλειοψηφία των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου χρησιμοποιούσε παραδοσιακά τσιγάρα παλαιότερα. Προσπάθησαν να βρουν άλλες εναλλακτικές και πειραματίστηκαν με επιθέματα νικοτίνης αλλά απέτυχαν. Μπορεί ο κόσμος να μην το δέχεται αλλά το άτμισμα είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να διακόψει κανείς το κάπνισμα. Καθώς ένας καπνιστής μεταβαίνει στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, η ανάγκη του για νικοτίνη αρχίζει να αλλάζει και θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα το μειώσει σε ένα επίπεδο που θα είναι άνετα χωρίς κανένα τσιγάρο μέσα στη μέρα. Με την πάροδο του χρόνου, η πίστη ενισχύεται και ένας καπνιστής μπορεί να σταματήσει εύκολα το κάπνισμα.

95% ασφαλέστερο από το κάπνισμα

Ένας παραδοσιακός καπνιστής συμβιβάζεται σε ότι αφορά την υγεία του. Τις βλάβες τις γνωρίζουν καλά τόσο οι μορφωμένοι όσο και οι φτωχοί και απαίδευτοι, αλλά επικρατεί μια κατάσταση μεγάλου διλλήματος και κανείς δε μπαίνει στον κόπο να διακόψει το κάπνισμα. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βλαβών και κινδύνων που λαμβάνει κάποιος με το κάπνισμα. Αντιθέτως η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι μια αποδεκτά ασφαλέστερη επιλογή. Πολλές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβή από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρότερος λόγος από αυτό. Οι ατμιστές βρίσκονται σε απόλυτη ακμή σε σχέση με τους καπνιστές και διατηρούν την καλή τους υγεία με τα χρόνια.

Χωρίς μυρωδιά και φιλικό προς το περιβάλλον

Η ζημιά που προκαλεί κανείς στον εαυτό του ίσως να μη θεωρείται κάτι κακό, φτάνει να μην επηρεάζει τους άλλους. Αν μιλάμε για το κάπνισμα, ξέρουμε καλά ότι ενοχλεί τους ανθρώπους γύρω μας. Δεν μπορούμε να καπνίσουμε σε δημόσιους χώρους, ενώ είναι ηθικό μας καθήκον η φροντίδα του περιβάλλοντος. Συγκρίνετε το κάπνισμα με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Είναι καλύτερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το κάπνισμα. Μπορείτε να το απολαύσετε σε συνεστιάσεις, δημόσιους χώρους ακόμη και σε γραφεία.

Ο άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η δυσάρεστη μυρωδιά του καπνίσματος. Είναι προφανές ότι τα παραδοσιακά τσιγάρα κατασκευάζονται από καπνό και έχουν ιδιαίτερη οσμή. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου υπάρχει το πλεονέκτημα της εξάλειψης της δυσοσμίας του στόματος και δεν προκαλείται πρόβλημα στους ανθρώπους γύρω μας.

Τελευταία λόγια

Μπορούμε να μιλήσουμε κατά του ατμίσματος αλλά δε μπορούμε να αρνηθούμε τις χάρες και τα οφέλη του. Ο κόσμος προσπαθεί να το νομιμοποιήσει και κάθε χώρα καταβάλλει προσπάθειες για την παροχή ειδικών επιδοτήσεων στους κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης για ηλεκτρονικά τσιγάρα έτσι ώστε να αποδυναμωθεί το κάπνισμα και να αναγνωριστεί το άτμισμα ως καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο βολική επιλογή. Μπείτε στον κόσμο του ατμίσματος και θα εντυπωσιαστείτε!

Πηγή: http://www.businessmole.com/powerful-reasons-prefer-e-cigarettes-traditional-smoking/?utm_content=social-mcqxi&utm_medium=social&utm_source=SocialMedia&utm_campaign=SocialPilot